Verzorgers van zieke of vroeggeboren baby’s staan regelmatig onder grote druk, is te lezen in ICT&health. Een nieuwe slimme software van ARNE helpt hen op basis van data de juiste beslissingen te nemen omtrent de behandeling van pasgeboren baby’s.
Slimme software ARNE
Een algoritme bepaalt aan de hand van vitale parameters van de pasgeboren baby welke stappen de arts het beste kan nemen. Denk hierbij aan hartslag en zuurstofsaturatie. Het past zich aan aan de actuele situatie, zodat het behandelend team zich kan concentreren op de handelingen die zij moeten uitvoeren. Deze slimme software dringt veel onbedoelde fouten terug en vergroot de overlevingskans van pasgeboren baby’s die in kritieke toestand verkeren. Dit komt omdat het zorgt voor een verminderde werkdruk.
Fouten door werkdruk
De werkdruk op deze afdeling is zeer hoog en dat is niet gek. In Nederland krijgt een op de tien pasgeboren baby’s ondersteuning bij de ademhaling. In één procent van de gevallen zijn belangrijke ingrepen nodig. Voor de behandeling van deze baby’s is een NLS-richtlijn beschikbaar, maar deze bewegen niet mee met de actuele situatie. Vaak hebben zorgmedewerkers dus geen tijd om dit door te bladeren, waardoor er ook onbedoeld fouten gemaakt kunnen worden. De slimme software biedt dan een goede uitkomst: deze is makkelijk en snel te gebruiken via een touchscreen in de reanimatiekamer.
Meer lezen over slimme producten en baby’s? We schreven in dit artikel over hoe je met slimme luiers je baby kunt monitoren.