Je baby slim op bed leggen en daarna op afstand in de gaten houden. Het is handig, maar dan moet je wel een goede slimme babyfoon hebben. Let bijvoorbeeld op de beeldkwaliteit, audio, het bereik, slimme functies en privacygevoeligheden.
Goed om te weten
Ten eerste is het slim om te letten op de beeldkwaliteit van de slimme babyfoon. Hoe meer pixels, hoe scherper het beeld. Ook de nachtmodus is belangrijk, je wil je baby natuurlijk ’s avonds en ’s nachts goed kunnen zien. Sommige babyfoons kun je op afstand draaien en inzoomen, zoals de ELRO BC3000 Babyfoon Royale. Daarnaast is het fijn als je je baby goed kunt horen op afstand en je direct terug kunt praten. Dat kan met de Luvion Essential Babyfoon Met Camera. Heb je in huis dikke muren en isolatie? Dan wordt het signaal vaak een stuk slechter. Houd hier rekening mee, wanneer een fabrikant 250 of 300 meter bereik aangeeft is dit in huis eerder 50 meter.
Uitbreidmogelijkheden
Sommige slimme babyfoons – zoals de Luvion– kun je uitbreiden met extra camera’s. Je kunt dan bijvoorbeeld vier verschillende camera’s koppelen en je baby vanuit meerdere hoeken in de gaten houden. Hiermee kun je dan ook meerdere kinderen monitoren. Veel van zulke babyfoons hebben nog meer slimme functies, zoals een temperatuursensor of een zacht nachtlampje dat slaapliedjes zingt. Ben je nog niet zo bekend met slimme producten of wil je gewoon een van de veiligste babyfoons die er zijn? Dan kun je er het beste een kiezen die een veilige verbinding gebruikt, zoals de Philips Avent SCD843/01.
Wist je dat je je baby ook met een slimme luier kunt monitoren? Lees hier meer over in dit artikel.