Ken jij de tolkmodus van Google Assistant al? Het bedrijf onthulde de functie op CES 2019 en sindsdien is het uitgerold naar Android- en iOS-telefoons. Met de tolkmodus kun je de assistent vragen je gesprek te vertalen met iemand die je niet kunt verstaan. Pocket-lint zocht uit hoe het werkt.
Google Assistant tolkmodus
Als je wilt dat Google Assistant je helpt een andere taal te verstaan, kun je de tolkmodus inschakelen. Dan zeg je bijvoorbeeld: “Hey Google, wees mijn Spaanse tolk” . De modus staat al op je telefoon, dus je hoeft verder niets te downloaden. Je kunt typen of handmatig selecteren welke taal je wilt spreken. Na elke vertaling kan Google Assistant slimme antwoorden geven, zodat je snel kunt reageren! Op een slim scherm zie je en hoor je het vertaalde gesprek ook. Wil je het gesprek niet meer gebruiken, zeg je “Stop”, “Sluit” of “Afsluiten”. Ook kun je op je slimme scherm van links naar rechts vegen om de modus te stoppen. Maar welke talen kun je vertalen? En welke apparaten ondersteunen deze functie?
Talen en apparaten
De talen die Google Assistant in de tolkmodus kan vertalen, zijn afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt. Op mobiele telefoons en tablets zijn er 48 talen beschikbaar. Op speakers, slimme displays en slimme klokken zijn dat er maar 32. Allemaal ondersteunen ze Engels tot aan Russisch. De talen die op mobiele telefoons wel beschikbaar zijn en op andere apparaten niet? Nou, Bengaals, Birmaans, Cambodjaans, Ests, Sudonees en Javaans bijvoorbeeld. Alle Android- en iOS-apparaten, Google Home-luidsprekers, smart displays en slimme klokken beschikken over de tolkmodus. Sommige luidsprekers met ingebouwde Google Assistant ook. En, Google Assistant spreekt voortaan ook eindelijk je naam goed uit. Kätevä, eikö?