Een breed abonnement of liever zelf je beveiligingssysteem inrichten? CNET maakte een lijstje van de beste doe-het-zelf-beveiligingssystemen.
De beste DIY-beveiliging: SimpliSafe
Een van de eerste DIY-beveiligingssystemen was SimpliSafe. Het fijne aan deze beveiliger is zijn grote verscheidenheid aan accessoires. Ook presteert de Simplisafe solide. De starterkit kost $230, al moet je maandelijks nog $15 betalen om toegang te krijgen tot beveiligingsfuncties op afstand.
Betrouwbaar en goede prijs: Abode
Abode is een beveiligingssysteem dat alle standaard sensoren en apparaten bevat. Deze beveiliging is eenvoudig te bedienen en werkt met Amazon Alexa, IFTTT en Nest voor stemassistentie. Behoefte aan extra accessoires? Deze kun je handmatig aan het systeem toevoegen. Je kunt bovendien het systeem verbinden met verschillende apparaten, omdat het Zigbee en Z-Wave ondersteunt. Het zelfinstallatiesysteem levert betrouwbare prestaties tegen een goede prijs.
Handige DIY-beveiliging met Nest Secure
Het startpakket voor het Nest Secure-alarmsysteem wordt geleverd met een Guard-hub, twee Tag-sleutelhangers en twee Detect-bewegingssensoren. Om het systeem uit te schakelen, kun je een pincode invoeren of op de gekoppelde Tag-sleutel te tikken. Je kunt ervoor kiezen tijdelijk een Detect uit te schakelen, terwijl de rest van je huis nog steeds in de gaten wordt gehouden. Je hoeft dus niet heel je DIY-beveiliging uit te schakelen als je bijvoorbeeld een raam open wilt zetten. Handig!
Beste prijs-kwaliteitverhouding: Ring Alarm
Eenvoudig en waardevol, dat is de Ring Alarm Security Kit. Voor $250 ontvang je het basisstation, een toetsenbord, bereikvergroter, bewegingsdetector en vier deur- en raamsensoren. Ook kun je de app van Ring installeren. De kit is compatibel met Alexa, waardoor je het systeem door middel van spraakcommando’s in- en uit kunt schakelen. Ring biedt ook deurbellen en slimme sloten, waardoor je je smart home nog verder uit kunt breiden.
Benieuwd wat de experts denken over het beveiligen van je huis met domotica? Laurens Timmers van Hager schreef er speciaal voor ons een blog over.