Beveiligingscamera’s bieden rust als je weg bent. Maar deze camera’s hebben ook een donkere kant. Waarschijnlijk heb je wel eens de horrorverhalen over hackers gelezen die mensen terroriseren met de beelden van hun beveiligingscamera’s. Makers van beveiligingscamera’s moeten dus meer proactieve maatregelen nemen om de veiligheid van de gebruiker te waarborgen. Digital Trends zette de meest populaire beveiligingscamera’s tegenover de rest om te ontdekken hoe goed zij scoren op beveiliging en privacy. Om een goed besluit te nemen, geeft het weblog ook advies over waar je op moet letten. Dat hebben we voor je op een rijtje gezet.
Tips bij het kopen van een beveiligingscamera
Wachtwoorden zijn noodzakelijk, maar ze bieden geen garantie dat je veilig gebruik kunt maken van je beveiligingscamera. Daar brengt het twee-factorkeurmerk verandering in. Het biedt een toegevoegde laag van bescherming naast het invoeren van een wachtwoord om toegang te verkrijgen tot de camera. Ook kun je gebruik maken van privacyluiken. Door het uitschakelen van de stroom naar de camera, voorkom je dat video’s worden gestreamd of opgenomen. Maar dat kan natuurlijk ook door een fysieke cover over de camera heen te plakken. Tot slot is ook de manier van opslaan bepalend voor je privacy. Doe je dat lokaal, dan worden je video’s opgeborgen in een geheugenkaart. Iets wat alle privacy-minded camera’s zouden moeten hebben! Let daar dus goed op.
Beveiliging in beweging
Slimme beveiligingscamera’s leggen automatisch video’s vast wanneer beweging is gedetecteerd. Handig! Een toevoeging op deze variant is gezichtsherkenning. Camera’s met deze mogelijkheid kunnen geprogrammeerd worden om alleen op te nemen als er onbekende gezichten worden gedetecteerd. Dit zorgt voor een beter gevoel van privacy als een camera is gedeeld met familie en het verminderd valse waarschuwingen.
Keuze in beveiligingscamera’s
Welke beveiligingscamera moet je dan kopen? Het twee-factor keurmerk is de minimale verwachting dat iedere beveiligingscamera zou moeten aanbieden. Vooral voor merkloze namen liggen hier nog veel kansen. Onbekende merken hebben daarentegen wel een voorsprong op het gebied van lokale opberging ten opzichte van de meeste erkende merken.
Consumenten willen zich veilig voelen, maar willen ook functies die camera’s effectiever in gebruik maken. De prijs kan van invloed zijn in het koopproces, maar wanneer het komt bij privacy en bewaking, zou de prijs geen voorrang moeten hebben. Dat vinden de redacteuren van DigitalTrends, maar ook wij zijn die mening toegedaan.