De grootste ergernis tijdens thuiswerken? Er is een ding dat jengelende kinderen of ongewilde coronakilo’s overtreft. Slechte wifi. Google heeft een update voor zwel Google Wifi als Google Nest Wifi ontwikkeld, die het thuiswerken moet verbeteren. Met deze update belooft de techreus dat de kwaliteit van je wifi omhoog schiet. Handig als je een trage verbinding hebt en je toch graag een keer wil videobellen zonder blikkerig geluid of blokjesbeeld.
Google Wifi laat je beter thuiswerken
Google heeft de ins en outs van de update voor betere wifi thuis vorige week in een blog gepubliceerd. Daarin zet de redacteur uiteen wat er aangepast is en geeft ook nog eens extra tips over hoe je van slechte wifi afkomt. Die variƫren van het verplaatsen van een aquarium omdat deze het signaal kan blokkeren tot het overwegen van een mesh-netwerk als je woning een zone blanche is.
Wat betreft de updates voor betere wifi op de genoemde Google-apparaten hoef je zelf niks te doen, die worden automatisch uitgerold naar zowel Google Wifi als Google Nest Wifi. Het verschil? Google Wifi is uitgerust met twee ethernetpoorten, terwijl Nest deze enkel op de router heeft. En, in tegenstelling tot de oude wifi-punten van Google hebben de Nest Wifi-punten een ingebouwde Google Assistant.
Wat kun je verwachten van de update?
Uiteraard vermeldt Google op het blog dat geen enkele wifi onfeilbaar is. Logisch. Maar met de update zou je de volgende aspecten mogen verwachten van je wifi-producten. Zo zal je netwerk beter presteren, met name bij trage verbindingen. Dat betekent ook dat je meer dingen tegelijkertijd kunt doen op het netwerk. Van meerdere videogesprekken tot bellen en gamen tegelijk. Ook heeft Google diverse algemene verbeteringen doorgevoerd die ze niet nader benoemen. Wat je verder kunt verwachten? Je apparaten werken beter op draadloze netwerken en zullen automatisch het snelste wifi-radiokanaal kiezen. Ook heeft het bedrijf de prioriteitsoptie slimmer gemaakt. Dat betekent dat jouw werklaptop altijd de beste wifi kan verwachten. In tegenstelling tot de iPad waarmee je kind voor de honderdste keer ‘baby shark’ meezingt.