Onderzoekers en bedrijven komen in sneltreinvaart met allerlei maatregelen en hulpmiddelen in de strijd tegen corona. Daar wijdden we eerder al een blog aan. Het laatste nieuws? Onderzoekers aan de Universiteit van Californië gebruiken de Oura-smartring om symptomen van het coronavirus te voorspellen. Met de uitkomsten van het onderzoek hopen ze een algoritme te ontwikkelen waarmee ze het verloop van de ziekte willen identificeren. 2.000 proefpersonen doen inmiddels mee.
Smartring helpt met onderzoek naar corona
Data van de smartring wordt gecombineerd met een dagelijkse vragenlijst die verband houdt met corona. Die gaat over mogelijke symptomen. Het doel: specifiek voorspellen wat het begin is van Covid-19, de progressie en het herstel. De proefpersonen zijn ziekenhuismedewerkers die dagelijks met coronapatiënten werken.
Oura volgt vitale functies
De slimme wearable die de proefpersonen omkrijgen, volgt het verschil in lichaamstemperatuur, ademhaling en hartritme. Zo hopen onderzoekers snel de eerste symptomen te herkennen, zodat ze ook sneller stappen kunnen ondernemen om het virus in te dammen. Overigens mogen ook de 150.000 vaste gebruikers van de Oura-smartring meedoen. Zij kunnen zich inschrijven en dagelijks hun gegevens invullen.
Slim titanium om je vinger
De Oura-smartring is van Finse makelij. De slimme ring volgt vitale functies van de drager om zo een gezondheidsbeeld te schetsen. Daar hoort ook een app bij die meer inzichten biedt. Onder meer in het slaapverleden. De ring is gemaakt van titanium en bezit infrarode ledverlichting, ntc-temperatuursensoren, versnellingsmeter en gyroscoop. Hij kost 314 euro.
Meer over slimme wearables.