Philips breidt haar slimme oplossingen voor smart care uit. Zo verbeterde ze haar Nightbalance-apparaat. De nieuwe versie van de slaappositie-technologie heeft onder meer een draadloze verbinding met een mobiele app die de nachtelijke therapie monitort. Ook deelt het apparaatje gegevens van de patiënt met de patiënt zelf en artsen via de cloud. Mensen met obstructieve slaapapneu die positie-afhankelijk is, profiteren van de oplossing.
Beter slapen met home care van Philips
Philips zet steeds sterker in op smart care. Het verbeterde apparaatje dat apneu-patiënten helpt om de nacht door te komen, heet Sleep Position Trainer. Het doet precies wat het belooft. Omdat apneu vaak gerelateerd is aan een verkeerde slaaphouding, slapen patiënten met deze technologie beter door. Zij worden ’s nachts gestimuleerd om op hun zij te draaien om apneu te voorkomen. Het lichtgewicht-apparaatje is maskervrij en zit aan een riem die rondom de borst zit. Het hulpmiddel geeft lichte trillingen af, waardoor je op je zij draait tijdens de slaap. Die trillingen zijn zo lichtjes dat patiënten er niet wakker van worden. Dankzij een algoritme wordt de kracht van de trillingen aangepast aan de drager.
Effectieve niet-invasieve behandeling
Philips schrijft in haar persbericht dat meerdere klinische studies aangeven dat de oplossing een effectieve vorm van niet-invasieve behandeling biedt. Nightbalance is evenwaardig aan een behandeling met neuskapje en luchtpomp. Patiënten geven aan dat ze de methode met het slimme apparaatje eenvoudiger en comfortabeler vinden.
Philips nam vorig jaar Nightbalance over. Dat bedrijf is een spin-off van de Technische Universiteit Delft. Philips wil haar positie op de home care markt uitbreiden en verstevigen en onderzocht zelf al technologische mogelijkheden op het gebied van slaapstoornissen.
Smart care: een hot topic
Naast smart home, is smart care een hot topic. De afgelopen jaren kwamen er verschillende slimme oplossingen op de markt die ervoor zorgen dat patiënten minder vaak naar ziekenhuizen hoeven voor controles, maar ook apparaten die ervoor zorgen dat ouderen langer thuis kunnen wonen. Zo werd er onder meer slimme vloer met valdetectie ontwikkeld, maar ook een intelligent shirt dat de longinhoud van patiënten meet. Meer lezen over smart care? Dat doe je hier.