Bedrijven in de Benelux maken nauwelijks gebruik van de slimme werkbril. Daarmee kunnen heftruckchauffeurs, zorgverleners of machinewerkers hun handen vrij hebben en tegelijkertijd informatie op het vizier hebben. Dat blijkt uit Toshiba-onderzoek naar het gebruik van zogeheten smart glasses in zakelijk Europa.
- Onderzoek door Toshiba
- Slimme bril maakt werk leuker
73% van de IT-beslissers in de Benelux is bekend met de oplossing, maar meldt dat het gebruik van de slimme werkbril nog in de onderzoeksfase zit. De kans dat smart glasses vaker op het werk gedragen zullen worden, neemt toe. Dat komt door de verdere ontwikkeling van Augmented Reality, beschikbaarheid van het snelle 5G-netwerk en druk op meer arbeidsproductiviteit.
Nog weinig gebruikt op de werkvloer
Waar de virtuele bril in de consumentenmarkt al enige tijd populair is, worden smart glasses nog nauwelijks gebruikt op de werkvloer. Zo blijkt uit het Toshiba-onderzoek. 52% van de IT-beslissers geeft aan dat dataverwerking de grootste zorg wordt bij de inzet van de slimme werkbril. Tegelijkertijd is 38% van de respondenten ervan overtuigd, dat dit compleet nieuwe apparaat binnen 3 jaar volop ingezet gaat worden op de werkvloer. Zeker waar mensen hun handen vrij moeten houden voor bijvoorbeeld hulp aan bed, een machine of een heftruck.
| Kijk hier voor alle berichten over Toshiba
51% van de IT-beleidsmakers is van mening dat handenvrij werken en het vergroten van arbeidsproductiviteit de belangrijkste katalysatoren worden voor de afname van slimme werkbrillen. Behoefte aan meer mobiliteit is voor 47% van de respondenten doorslaggevend voor het gebruik van smart glasses.
Meer dan 70% van eerstelijnsmedewerkers op de werkvloer is nog altijd niet uitgerust met digitale apparatuur. Werknemers kunnen het werk makkelijker en leuker maken als ze tijdens hun acties via het beeldscherm op hun neus allerlei informatie over machine-instructies of realtime klantgegevens te zien krijgen.