De politie gaat boeven vangen door middel van het Internet of Things (IoT). Doel: vervuilers in de kraag vatten. “Met deze challenge hopen wij een slimme oplossing te vinden voor het monitoren van waterkwaliteit, waarbij we ook de betrokkenheid van burgers willen stimuleren.”
- Aankondiging IoT Challenge
- Politie wil IoT inzetten tegen milieucriminaliteit
- Ook De Efteling heeft een challenge uitgeschreven
Verkeersstromen in kaart brengen, productieprocessen duurzamer maken en waterkwaliteit verbeteren. Zulke uitdagingen houden ondernemend Nederland bezig. Mobiele verbindingen tussen apparaten blijken hiervoor vaak de oplossing. Dus komt het Internet of Things om de hoek kijken. Zo ontstond de IoT Challenge.
Zo werkt de IoT Challenge
De initiatiefnemers hebben een aantal bedrijven geselecteerd die met grote vraagstukken zitten. Tijdens de IoT Challenge kunnen start-ups zich melden met innovatieve oplossingen. Op basis van de inzendingen selecteert een jury begin september de winnende start-ups. Zij werken hun ideeën samen met het bewuste bedrijf uit.
Tijdens The Next Web Conference in Amsterdam maakte Vodafone vandaag bekend welke organisaties een challenge hebben uitgeschreven. De Efteling is er een van.
| Bekijk hier alle berichten over events
Ook Politie Nederland doet mee. De challenge is het zoeken naar een oplossing voor milieucriminaliteit. Het is de bedoeling dat water in een buurt wordt gemonitord wat betreft vervuiling.
IoT: dé trend van 2018?
Nu zelfs de politie IoT gaat gebruiken om boeven te vangen, blijft wel hoe belangrijk deze trend is. In januari voorspelden we al dat kunstmatige intelligentie in IoT-platforms aan de basis van nieuwe businessmodellen staat.
Er is dan ook elke dag wel nieuws over IoT. Zo worden vandaag de IoT Awards uitgereikt, als afsluiting van het IoT Congres. Heliview organiseert dit event in het Congrescentrum 1931 in Den Bosch. Er zijn sprekers van onder meer het Havenbedrijf Rotterdam, Internet of Things Academy en de ANWB.