Achtergrond: Wat is het verschil tussen Zigbee en Z-Wave?

Wat is het verschil tussen Zigbee en Z-Wave

One thought on “Achtergrond: Wat is het verschil tussen Zigbee en Z-Wave?

 1. Hallo,
  Ik ben al een tijdje op zoek naar een aanwezigheidssensor om andere apparaten aan te sturen, misschien kunnen jullie helpen. Heel specifiek zoek ik een sensor om de thermostaat van Honeywell Evohome te besturen (temp omhoog als er iemand aanwezig is, temp omlaag als er niemand aanwezig is). Ik zal waarschijnlijk IFTTT of Homekit moeten gebruiken – geen probleem. Maar nu de sensor:
  * Philips Hue heeft een bewegingssensor maar die werkt alleen met Hue lampen.
  * Honeywell heeft een sensor, maar die werkt alleen met hun alarmsysteem.
  * In de Nest Protect zit een bewegingssensor, maar dat signaal is niet toegankelijk.
  * Er is een wifi motion sensor van D-Link, maar die kan ik alleen gebruiken om dingen in te schakelen, uitschakelen bij afwezigheid lijkt niet mogelijk.
  Het lijkt me de meest voor de hand liggende use case, maar ik kom er niet uit. Iemand een idee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *