Panasonic wil installateur verleiden met ‘makkelijke’ warmtepomp

warmtepomp
Redactie

7 december 2016

9 thoughts on “Panasonic wil installateur verleiden met ‘makkelijke’ warmtepomp

 1. Ik heb een panasonic 12 kw warmtepomp t-cap van de H-serie.
  De warmtepomp is eenvoudig te bedienen via mijn telefoon (evt ook op het toestel zelf) Het tapwater is ruim voldoende om met 5 personen te douchen, niet genoeg water dan warmt hij het water snel bij. Ik heb nu het gezin wat is gekrompen de temperatuur van de boiler verlaagt naar 48 graden en de delta t voor het opnieuw bijverwarmen op 5 graden afgesteld. Zakt de boiler temperatuur naar 43 graden dan gaat hij dus bijverwarmen. Het comfort in huis is toegenomen na de plaatsing, het is veel behaaglijker. En wat nog veel meer teld is dat hij het huis beduidend goedkoper verwarmt dan mijn oude nefitt HR ketel.
  De combinatie met 31 zonnepanelen maakt dat ik energie neutraal ben gaan wonen.

  1. Hallo Bram,
   Kun je iets zeggen over het energieverbuik van de warmtepomp? En wat ongeveer je gasgebruik was voordat je deze warmtepomp hebt aangeschaft? ben benieuwd naar de resultaten.

   1. Mijn gasverbruik schommelde tussen de 3000 en 3300 kub gas per jaar.
    Electra consumptie van de warmtepomp over de afgelopen 12 mnd was 4950kw
    (Febr en maart was verbruik door de kou extra hoog tov jaar ervoor.)
    Ik koel deze dagen via de vloerverwarming mijn huis van 22.00 uur tot 6.00 uur en dat werkt geweldig en kost bijna niets.
    0,5 kw per dag gemiddeld.
    Ca 13 ct per dag

 2. Besparing in energiekosten per jaar ruim 800€ Per jaar en meer comfort.
  Ik heb de buitenunit voor 400€ aan materiaal omkast. Geluid is met ruim 25 db onder gelijke omstandigheden gezakt.
  Ook als het min 8 vroor kwam hij op 1mtr niet boven de 45 db uit.
  Waarbij de omgevings geluid druk 26 db was in een stille buurt om 23.00 uur gemeten

  1. Bedankt voor je reactie. Het omkasten van de buitenunit was dat nodig? M.a.w. Was de buitenunit anders te lawaaierig?
   Mag ik concluderen dat je een tevreden gebruiker bent..

   1. De warmtepomp buitenunit maakte bij buitentemperaturen van 2-3 graden ca 50 db. Hoorbaar ook voor mn buren maar acceptabel. Toen het ging vriezen liep dat al gauw op tot 65 Db en bij min 8 70db. Toen kreeg ik toch een verzoek om daar wat aan te doen.
    De buren slapen op 8mtr vd buitenunit met veelal raam open.
    Na de aanpassing kwam ik ook bij min 8 niet meer boven de 45 db.
    Buren ook tevreden.
    Ikzelf zou nooit meer terug willen naar gas! Top apparaat

    1. Ik kijk zelf ook met een schuin oog naar dit apparaat, maar de geluidsdruk en verbruik waren toch wel puntjes van aandacht.
     Wellicht wilt u mij foto’s mailen van de ombouw die u hebt gemaakt… Ik ben erg nieuwsgierig.
     Popkejan@gmail.com.

 3. Het verbruik van dit apparaat komt goed overeen met de boekjes. De gemiddelde cop wordt negatief beinvloed door tapwater.
  Alleen voor het verwarmen zit ik op bijna een cop van 5

 4. De klantenservice van Panasonic België is beschamend en ondermaats! Nadat de installateur van mijn Aquarea failliet is gegaan en zijn groothandel eerst een andere installateur voorstelt die daarna niet meer reageert op telefoon en email, heb ik mij naar Panasonic gericht om een adres te verkrijgen van een andere installateur. Ik heb een foutmelding en de unit werkt niet naar behoren, maar van het helpen van klanten hebben ze daar nog niet gehoord. Dan beginnen ze een spelletje van vriendjespolitiek en stilzwijgen. Ik probeer bij panasonic Japan terecht te geraken om deze wantoestand in België aan te kaarten, want ik kan mij niet voorstellen dat een bedrijf zulk een filiaal in stand wil houden. Een goed product met een slechte service is een waardeloos product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *