De winter staat voor de deur en dat betekent traditioneel dat het aantal woninginbraken stijgt. Consumenten willen graag een beveiligingscamera geïnstalleerd hebben in en rond hun woning. Met zoveel verschillende soorten beveiligingscamera’s is het belangrijk om te weten, waar op te letten. In dit artikel geven we zeven tips bij het installeren en het uitzoeken van de juiste beveiligingscamera.
Plaats genoeg camera’s
De nieuwe PTZ-camera (pan, tilt, zoom) geven weliswaar een breed beeld, maar het zal alleen de verdieping in beeld brengen, waar het geplaatst is. In plaats van te improviseren met één beveiligingscamera, is het verstandig om er meerderen te installeren. Je kan niet rekenen op één zoom out camera om een goed beeld te krijgen van een grote ruimte.
Goede positionering
Net als met het nemen van foto’s, is het belangrijk om de beveiligingscamera te richten op de juiste hoek. Richt de camera niet op de grond en denk aan spullen die het zicht blokkeren. Zorg er ook voor dat de camera niet blootgesteld wordt aan te veel licht. Daarmee vervagen de beelden.
Zwart/wit of kleurencamera
De doorslaggevende factor bij het kiezen van een zwart/wit of een kleurencamera, is de hoeveelheid licht in de omgeving. Kleurcamera’s zijn een goede keuze wanneer er voldoende licht aanwezig is. Zwart/wit camera’s zijn bedoeld voor situaties waarin er weinig licht is. Voor nachtvisie moet de kleurencamera een infraroodsensor hebben.
Kies het type verbinding
Een bedraad netwerk is geschikt voor grote locaties, wat een WiFi-connectie niet trekt. Over het algemeen levert een bedraad netwerk de hoogste kwaliteit beeld. Het nadeel is dat een inbreker de bedrading kan zien liggen. Een draadloze verbinding is goedkoper. Het signaal moet wel het hele gebied dekken. Met een IP-netwerkcamera via de router kan de gebruiker goed live de beelden van de beveiligingscamera volgen.
Binnen- en buitencamera’s
Buitencamera’s moeten tegen elk type weer kunnen. Of het nou sneeuwt, hagelt of stormt, de camera moet het goed doorstaan. Binnencamera’s die in het zicht zijn geinstalleerd, ontmoedigen potentiele indringers om hun slag te slaan. Wanneer de camera juist verborgen is, hebben inbrekers er geen weet van dat al hun misdaden worden vastgelegd.
Motiedetectie
Motiedetectie is een handig middeltje voor de buitenbeveiliging. Zeker wanneer het in de nacht wordt gebruikt. DVR-software scant per frame verandering en begint met opnemen zodra beweging wordt gedetecteerd. Let er wel op dat er geen lichte gevoeligheid wordt ingesteld. Anders springt de recorder om elk wissewasje, zoals een wapperende vlag, al aan.
Lichtgevoeligheid en Lux
Lux meet de lichtgevoeligheid zoals het menselijk oog het waarneemt. Daarmee kan gemeten worden of een camera een beeld kan geven onder verschillende lichtomstandigheden. Bij het kiezen van een camera voor nachtvisie is het praktisch om er een te nemen met een zeer lage Lux-meting.
Zelf nog een goede tip? Laat het achter in de comments!