Toegangscontrole is voor menig organisatie een aardige breinbreker. Zo was dat ook voor Het Coachhuis, een verhuurder van spreekkamers en groepsruimtes op verschillende locaties met onbemande recepties. Het uitlenen van sleutels bleek geen groot succes en zo begon de zoektocht naar een oplossing.
Het Coachhuis klopte aan bij Joost Eyck, accountmanager bij installatiebedrijf Lindeman. Hij stuitte op ARAS Security dat een webbased systeem voor toegangscontrole had ontwikkeld onder de naam Phera.
Phera, het nieuwe webbased toegangscontrolesysteem van ARAS Security, bleek de ideale oplossing. In dit systeem wordt de centrale bij de deur geïnstalleerd en deze wordt gekoppeld aan het bestaande netwerk. Na de aansluiting van de lezer kan de barcode op het paneel worden gescand via de app. Deze wordt toegevoegd aan het systeem.
Dit jaar startte Phera met de implementatie. Volgens Eyck was de installatie een makkelijke klus. “Voor ons als installateur is een belangrijk voordeel dat het systeem gebruikmaakt van Power over Ethernet (PoE). We zijn dus niet afhankelijk van aanwezige voedingspunten in een pand, waardoor we flexibel zijn bij de installatie”, vertelt de installateur aan Security Management.
Specifieke IT-kennis om Phera te installeren is wenselijk, maar zeker niet noodzakelijk. “Dat is uiteraard handig voor een installateur en enige netwerkkennis komt natuurlijk steeds vaker van pas. Maar bij Phera valt dat heel erg mee. En bij eventuele vragen volstaat een telefoontje naar de helpdesk van ARAS”, stelt Eyck gerust vast.
Olivier Faber van ARAS Security weet dat gebruikers hun twijfels hebben over de veiligheid van het systeem. Hij snapt dat daar kritisch naar wordt gekeken. Faber heeft vertrouwen in de oplossingen die ARAS daarvoor gevonden heeft. “We werken met gelaagde beveiliging. Zo is de verbinding tussen de software en de panelen volledig versleuteld via een https-verbinding met een extended validation certifcate”, licht hij toe over de toegangscontrole.
“Dat is een zelfde soort certificaat als door banken wordt gebruikt en bewijst dat het onze server is waarop wordt ingelogd. Via deze versleutelde verbinding en met wachtwoord authenticatie komt de klant in de frontend server. De data zitten vervolgens nog achter een tweede beveiligingslaag verstopt. Ook met de beveiliging van het systeem zelf zit het dus wel goed”, concludeert Faber.